Project:
Contact:
Service:
architectural design (2003)
Customer:
GBBAU - Gesellschaft für Bauberatung
Object:
Haus Neffgen
Type:
Neffgen mansion
Location:
Simmern-Ohlweiler [MAP]
State:
Germany
Content:
 
The project is a conversion of a 1973 built holiday home to a couple's permanent retirement residence. The existing building got an extension covering the former terrace area at its southern front end. The house' simple characteristic got adapted and added in a straight way. The new space gains the now 100 m² tall ground-floor living room, below in the cellar a 40 m² owner's office was created. In south-western-direction a free-standing 30 m² tall balcony made of galvanised steel was placed, being the upgrade for the lost terrace. By a covered bridge at the buildings' south-side the eastern parking lots are short-cut-connected. This carport should be sheltered in future by trans-lucent photovoltaic elements. For the project I was taking care in all HOAI-phases, synchronizing my work with the project-partner Doerge Bauplan GmbH 🔗, Alsfeld.
Neffgen mansion: case study roof-top view (scan)
Neffgen mansion: case study western view (scan)
Neffgen mansion: case study eastern view (scan)
Neffgen mansion: case study southern view (scan)
Neffgen mansion: rendered south-western view
Neffgen mansion: real south-western view
Neffgen mansion: fireplace case-studies (scan)
Neffgen mansion: realised fireplace #2