Project:
Contact:
Object:
Type:
museum
Location:
Liège [MAP]
State:
Belgium
Architect:
Rudy Ricciotti 🔗, Bandol
Materials:
refurbishment, precast concrete, glass
Production:
May 21, 2016
Images:
56
Content:
[article]      [image gallery]      
 
Musée La Boverie: northern façade with main-entrance
Musée La Boverie: north-eastern building-corner
Musée La Boverie: north-western building-corner
Musée La Boverie: western main façade
Musée La Boverie: western façade's center risalit
Musée La Boverie: south-western building-corner
Musée La Boverie: southern façade's and water-basin
Musée La Boverie: south-eastern building-corner, fig. 1
Musée La Boverie: south-eastern building-corner, fig. 2
Musée La Boverie: joint between stock-building and its extension
Musée La Boverie: southern view of extension
Musée La Boverie: the columns quote the intersected riverside tree-alley
Musée La Boverie: in 1905 this was the very first building founded on concrete-poles
Musée La Boverie: the lower columns are made with steel-molds
Musée La Boverie: the extension's subway has a line for pedestrians (photo) and for cars
Musée La Boverie: the column-line is a tree-alley quote
Musée La Boverie: northern view of extension
Musée La Boverie: north-eastern building-corner
Musée La Boverie: the riverside
Musée La Boverie: joint between columns and cross-pillars
Musée La Boverie: north-eastern view from the other Maas shore
Musée La Boverie: extension view from the other Maas shore
Musée La Boverie: eastern view from the other Maas shore
Musée La Boverie: south-eastern view from the other Maas shore
Musée La Boverie: north-eastern view at dusk
Musée La Boverie: eastern view at dusk
Musée La Boverie: south-eastern view at dusk
Musée La Boverie: northern building view at dusk
Musée La Boverie: northern extension façade at dusk
Musée La Boverie: southern view at dusk
Musée La Boverie: southern view and subway at dusk
Musée La Boverie: south-eastern building-corner at dusk
Musée La Boverie: southern extension façade at dusk
Musée La Boverie: column-line from south at dusk
Musée La Boverie: the extension-ceiling is made of precast-concrete elements
Musée La Boverie: the new hall is divided by temporary interiors
Musée La Boverie: the inner cross-pillars brace the building for seismologic reasons
Musée La Boverie: the outer tree-alley is continued inside
Musée La Boverie: the south-eastern cross-pillar
Musée La Boverie: the cross-pillars are lighted by spotlights
Musée La Boverie: the museum-shop is located in the north-western risalit
Musée La Boverie: main-floor with stairs, café-entrance on right
Musée La Boverie: main-floor, café on left
Musée La Boverie: extension-entrance, basement-stairs
Musée La Boverie: exhibition in refurbished building-wing, fig. 1
Musée La Boverie: exhibition in refurbished building-wing, fig. 2
Musée La Boverie: exhibition in refurbished center-hall, fig. 1
Musée La Boverie: exhibition in refurbished center-hall, fig. 2
Musée La Boverie: basement-staircase
Musée La Boverie: basement ceiling-view. It is made of precast-concrete-elements
Musée La Boverie: exhibition's big basement hall
Musée La Boverie: the basement hall is lighted by a big sreen
Musée La Boverie: the screen is covered by an UV-stopp-foil
Musée La Boverie: outside the screen there's a water-basin
Musée La Boverie: the screen is placed in the park's middle-axis
Musée La Boverie: by the screen the park becomes part of the extension